Hoe te werken als ik dat niet wil

Je houdt van werk en bent klaar om de bergen te beperken. Maar niet vandaag. Nu kijk je helaas naar de monitor van de servicecomputer en lui blad op de Facebook -tape (extremistische organisatie verboden in Rusland). Hoe u uzelf kunt

overtuigen om de kwestie te bereiken?

Geef het toe, je hebt nu een werkende stemming? Dus ik heb het niet. Als er zoveel dingen in de wereld gebeuren, wie wil er met de tafels omgaan-ik weet niet wat je doet, maar op de een of andere manier is het op de een of andere manier verbonden met tabellen, grafieken, rapporten. En hoewel het veel interessanter zou zijn om door de nieuwsfeed te bladeren, heb je veel dingen om vroeg of laat in te nemen.

Iedereen heeft waarschijnlijk manieren om zichzelf te dwingen werk te doen. Maar als je de jouwe niet hebt verworven, waarom dan niet drie methoden opnemen die me altijd redden.

Blijf verstandig

Soms lijkt het mij dat ik alleen op die momenten taken omga, waarop ik andere zaken zou moeten doen. Dit project moet tegen het einde van de week worden aangenomen? Geweldig, het is tijd om een ​​andere, gemakkelijkere, – deadline op te nemen, slechts een maand later.

Psychologen noemen dit “gestructureerde uitstel” – wanneer we een eenvoudigere taak aannemen waarmee we sneller kunnen omgaan, en een complexere taak negeren, die veel inspanningen nodig heeft. Misschien is dit de enige reden waarom ik eindelijk thuis een algemene schoonmaak heb uitgevoerd.

Dan Arieli, een populaire auteur en een Bicheviorist van de Universiteit van Duke, is behoorlijk sceptisch tegenover sommige vormen van gestructureerde uitstel om te werken met post, bijvoorbeeld.

“Dit is niet wat een persoon op de lange termijn gelukkig maakt”, zegt Dan Arieli. -Maar dit gebeurt hier en nu, het lijkt een dringende reactie te vereisen, omdat iemand wacht. Daarom heeft de analyse van de mailbox een grotere prioriteit dan andere, belangrijkere taken “.

Het is de moeite waard om te luisteren. U kunt de vraag wijzer en een beetje anders benaderen, de methode van gestructureerde uitstel gebruiken. Als je echt helemaal niet wilt werken, is het soms niet eng om hun emoties aan te gaan en iets onaardigs te doen, maar ook belangrijks. Het belangrijkste is om niet te meeslepen te worden.

Ik schrijf artikelen, in velen praat ik over psychologisch onderzoek. Vaak is dit het eenvoudigste deel van het werk – je hebt geen grote geest nodig om de resultaten van de studie of experiment te beschrijven. Soms is het normaal om te beginnen met wat eenvoudiger is. Vroeg of laat moet ik het werk nog steeds afmaken, dus dit is nog steeds geen nutteloze tijdverspilling.

Zeg tegen jezelf: “Ik zal slechts 45 minuten werken”

Zodra het werk vanzelf zal worden gedaan, wanneer high -tech robots onbetrouwbare kantoormedewerkers vervangen. Maar voor nu zul je moeten accepteren dat je complexe taken niet voor altijd kunt uitstellen voor later.

Wanneer zelfs de gestructureerde uitstel van de tijd niet zal blijven, en u nog steeds niet wilt werken, probeer dan deze aanpak. Zet de timer 45 minuten op de telefoon en word niet afgeleid door sociale netwerken en e -mail tot de wekker oproepen.

Ik zou met trots willen zeggen dat dit mijn persoonlijke uitvinding is, maar het bleek dat de aanpak erg lijkt op de zo -zo -aangedreven “tomaat” -methode. Waar, het wordt aangeboden om het slechts 25 minuten te nemen om te werken.

De techniek werd voorgesteld in de late jaren 80, de ondernemer en nu de Koach over het tijdbeheer van Francesco Chirillo, die een tomatenformulier gebruikte om tijd te verwerken, waardoor de naam. Hier is de standaardbeschrijving van de methode.

Eerst heb je een timer nodig die 25 minuten kan tellen. Doe dan de volgende 5 stappen:

een. Selecteer een taak of een reeks taken (bijvoorbeeld beantwoord letters).

2. Installeer de timer 25 minuten en begin met het werk.

3. Blijf werken totdat een signaal klinkt. Probeer op dit moment niet over te schakelen naar andere gevallen en niet te worden afgeleid.

vier. Wanneer het timersignaal klinkt, regelt u een pauze van 5 minuten om door te gaan of koffie te drinken. Een dergelijke geplande respijt helpt het niet te overdrijven en stelt u in staat om over te schakelen naar een nieuwe taak.

Elke interval-een “tomaat” van 25 minuten. Zodra je de sessie van vier tomaten hebt voltooid, neem je een grote break voor 20-30 minuten. Gedurende deze tijd heb je tijd om te ontspannen en af ​​te stemmen op een nieuwe sessie.

Het officiële advies is om een ​​pauze te maken na het timersignaal, maar in mijn geval gebeurt er iets interessants meestal. Wanneer het signaal klinkt, zet ik het gewoon uit en blijf ik werken. Alsof de spreuken verspreid zijn en ik kan uren werken.

Het geheim van motivatie – je hebt geen motivatie nodig

Om te beginnen met werken, hoeft u geen scherp verlangen om te werken te ervaren. Het feit is zo duidelijk dat we het uit het zicht over het hoofd zien. Het is echter heel goed mogelijk om uw apathie en onwil te herkennen om zaken te doen – en deze gevoelens opzij te zetten, opzij te gaan.

‘Wie zei dat om iets te beginnen om iets te doen, je moet wachten tot je in je humeur bent? – schrijft Oliver Burkeman, auteur van het boek ‘Antidote. Tegengif uit een ongelukkig leven “. – Het probleem is niet dat u zich niet helemaal gemotiveerd voelt, maar dat u denkt dat u motivatie nodig hebt.

Als u uw emoties kunt behandelen over wat u uitstelt, net als het weerwisselbaar weer, zult u begrijpen dat uw onwil om te werken helemaal niet nodig is om te transformeren in iets positiever. U kunt hiermee naast elkaar bestaan. Accepteer je uitstelstemmingen en werk ondanks hen “.

Snacks van tijd tot tijd helpen ook om luiheid te overwinnen. De toonaangevende werelddeskundige voor de motivatie van personeel Bob Nelson zegt dat 80% van de werknemers productiever werkt en met een geweldige wens als het bedrijf gratis thee en koffie biedt. Maar het belangrijkste is de erkenning van verdiensten en prestaties door het leiderschap. Mee eens, het is moeilijk om op lof te rekenen als het werk niet is gedaan, omdat ik dat niet wilde.

“Elke werknemer kan goed zijn,” voegt Bob Nelson eraan toe, “maar om de beste te worden, moeten mensen leren verantwoordelijk te zijn voor hun werk”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.